MENIU

Situaţie incredibilă: tânăr expulzat din Danemarca pentru că muncea prea mult

Un tânăr camerunez a fost expulzat din Danemerca, pentru că a depăşit numărul de ore pe care studenţii străini au voie să le petreacă muncind.

Marius Youbi are 30 de ani şi, până nu demult, studia ingineria electrică la Universitatea Aarhus. În paralel, camerunezul îşi găsise şi un loc de muncă part-time.

Recent însă, bărbatul a fost anunţat de agenţia naţională daneză de recrutare şi integrare că urmează să fie expulzat. Motivul? A muncit prea mult, relatează The Guardian.

Potrivit legii, studenţilor străini le este permis să se angajeze part-time, dar să nu depăşească 15 ore de lucru pe săptămână.

Deşi Marius este acuzat că a depăşit această normă cu doar 90 de minute, autorităţile nu au vrut să "negocieze" şi nu s-au lăsat înduplecate nici măcar de eforturile pe care Universitatea Aarhus le-a făcut pentru a-şi păstra studentul.

"Îmi pare foarte rău şi sunt dezamăgit", a mărturisit camerunezul. "Toată munca pe care am depus-o s-a risipit. Patru ani şi jumătate s-au risipit ca un fum. Construisem ceva în Danemarca. Îmi e greu să renunţ acum la totul", a adăugat el.

Totuşi, reprezentanţii Universităţii la care Marius studia au decis să-i permită acestuia să-şi susţină examanele mai devreme, înainte de a pleca. Tânărul a dat trei teste într-o zi, pe care le-a trecut cu note maxime.

"Şi eu şi Universitatea considerăm că este nedreaptă şi dură pedeapsa pentru că a muncit prea mult. Şi-a plătit singur studiile, trebuia să i se permită să-şi dea examenele. Este unul dintre cei mai buni studenţi ai noştri", a declarat prof. Per Lysgaard.

În sprijinul camerunezului a fost lansată chiar şi o petiţie, pe care 18.000 de persoane au semnat-o în speranţa că decizia expulzării va fi revocată.

Totul a fost în zadar. Marius Youbi a fost nevoit să plece în Camerun zilele trecute.