MENIU

FOTO | Siameze unite în dreptul cefei, separate după o intervenţie chirurgicală extrem de rară, în Israel

Sursa foto: Twitter

Două siameze în vârstă de un an, din Israel, care s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei intervenţii chirurgicale rare de separare.

Operaţia a durat peste 12 ore şi a necesitat mai multe luni de pregătire, implicând zeci de experţi din Israel şi din străinătate, informează Reuters.



,,Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel. Spre satisfacția noastră, totul a decurs așa cum am sperat\"\", a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric la Centrul Medical Soroka.



Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe, potrivit unui comunicat de presă.

,,Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure'', a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka.

Mai multe articole despre:
israel siameze interventie chirurgicala