MENIU

"Sfârşitul consumerismului". Aşa arată mall-ul fantomă, fostul templu al cumpărăturilor

<p>Randall Park, Ohio, un mall părăsit</p>
<p>Randall Park, Ohio, un mall părăsit</p>
<p>Randall Park, Ohio, un mall părăsit</p>
<p>Randall Park, Ohio, un mall părăsit</p>

Civilizatia moderna a dat nastere unor ansambluri comerciale uriase, a caror maretie impresiona in trecut. Cand ele sunt parasite, natura incepe sa ia inapoi ce a cedat, scrie gizmodo, citat de ziare.com.

In urma cu zeci de ani, americanii consumau mai mult decat azi, iar mallurile apareau ca urmare a cererii tot mai mari din partea cumparatorilor, scrie Gizmodo.

Acest mall urias din statul Ohio, denumit Randall Park, este un exemplu graitor. El era in trecut unul dintre cele mai mari de pe teritoriul american.

Fotografiile au fost facute de un artist din SUA cunoscut sub pseudonimul Seph Lawless. El a publicat si o carte pe aceasta tema, "Black Friday: The Collapse of the American Mall", in care trateaza tema consumerismului american.

Artistul mergea foarte des in astfel de malluri cand era copil, iar primul sau loc de munca a fost tocmai intr-un asemenea centru comercial urias. Ceea ce il impresiona atunci era arhitectura deosebita si agitatia continua din ele.

"Acesta este un mesaj puternic al declinului economic american", scrie autorul in cartea sa. Acum, locurile luxoase de altadata se degradeaza pe zi ce trece. Ceea ce a ramas in urma sta marturie pentru un trecut glorios al economiei americane.

Mai multe articole despre:
Ohio America mall Randall Park declin economic