MENIU

Separatiştii proruşi: observatorii OSCE sunt "prizonieri de război"

Legitimaţiile observatorilor OSCE, fotografiate şi postate de separatiştii ruşi pe Internet

Separatiştii proruşi nu au de gând să îi elibereze pe observatorii OSCE luaţi prizonieri vineri, în estul Ucrainei. O nouă delegaţie OSCE va fi totuşi trimisă la faţa locului pentru negocieri.

Observatorii OSCE reţinuţi de vineri de către separatişti proruşi la Slaviansk, un orăşel în estul Ucrainei, sunt "prizonieri de război", a declarat duminică Viaceslav Ponomarev, liderul separatist din localitate, relatează AFP.

În plus, rebelii au "arestat" trei ofiţeri ucraineni, care sunt deţinuţi, în prezent, a declarat el pentru jurnalişti.

De partea cealaltă, OSCE a anunţat duminică faptul că trimite o echipă de negociatori la Slaviansk, în estul Ucrainei, pentru a încerca să obţină eliberarea celor opt observatori militari reţinuţi de către militanţi proruşi, relatează AFP.

"Urmează să ajungă acolo astăzi (duminică)", a declarat pentru AFP Tatiana Baeva, o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

În total 13 observatori militari - opt străini şi cinci ucraineni - sunt reţinuţi de vineri de către militanţi proruşi.

Negociatorii trimişi la Slaviansk fac parte din misiunea specială de 100 de observatori mobilizaţi de către organizaţia internaţională în Ucraina, ţară a cărei parte de est este afectată de tensiuni separatiste puternice.