MENIU

Semn de întrebare cu privire la identitatea atacatorului adolescent din Germania.Cine ar fi, de fapt

Autoritățile germane au exprimat îndoieli cu privire la faptul că autorul atentatului comis cu un topor luni seara într-un tren din Bavaria (sudul Germaniei) era de naționalitate afgană, așa cum declarase acesta, și consideră că mai degrabă el ar fi pakistanez, a indicat miercuri postul de televiziune ZDF, citat de AFP.

Primele elemente ale anchetei sugerează că tânărul refugiat de 17 ani s-a dat drept afgan la sosirea sa în țară în iunie 2015 pentru a avea o șansă mai bună de a obține azil, subliniază canalul tv menționat, citând surse apropiate serviciilor de securitate germane.

Analiza înregistrării video cu autorul atacului, difuzată marți de gruparea jihadistă Statul Islamic, în care acesta își anunță acțiunea și amenință "infidelii", arată că el a folosit pentru anumiți termeni un dialect Paștu vorbit în Pakistan și nu în Afganistan, potrivit ZDF. Accentul său este în mod clar pakistanez, au declarat experți în această limbă, bazându-se și pe faptul că un document pakistanez a fost găsit în camera lui.

Între altele, numele autorului dat de Statul Islamic în revendicarea sa, 'Muhammad Riyad', nu se potrivește cu numele sub care fusese înregistrat în Germania, și anume Riaz Kahn, conform ZDF.

Tânărul a rănit cinci persoane, între care două foarte grav, luni seara, la Wurzburg, utilizând un topor și un cuțit. Patru persoane au fost rănite în tren, iar a cincea — o femeie — pe stradă, în timp ce își plimba câinele. Individul a fost ucis în cele din urmă de către poliție.

Anchetatorii au găsit în camera sa o scrisoare de adio destinată tatălui său, în care atentatorul scrie: "În prezent, mă rog ca să mă pot răzbuna pe acești necredincioși și să ajung în Rai".