MENIU

Şeful CIA, despre forţa hackerilor ruşi: "Rusia e un adversar formidabil. Trebuie să colaborăm"

Rusia este un adversar formidabil şi trebuie să colaborăm cu el. O spune şeful spionilor americani, directorul CIA John Brennan. Într-un interviu televizat, oficialul a refuzat să afirme că ruşii s-au amestecat în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, dar a îndemnat la atenţie şi precauţie în faţa Moscovei.

Şeful CIA a descris Rusia drept o putere mondială care excelează la capitolul cibernetic.

"Rusia are capacităţi cibernetice execepţionale şi sofisticate atât în ceea ce priveşte colectarea, cât şi alte activităţi din mediul cibernetic", spune Brennan.

Într-un interviu acordat la 15 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, directorul CIA a subliniat că Statele Unite trebuie să colaboreze cu Rusia, mai ales în Orientul Mijlociu.

"Rusia este un adversar formidabil în mai multe zone. De asemenea, sunt zone în care trebuie că colaborăm cu Rusia. Mai ales în Siria", a mai declarat şeful CIA.

Rusia a fost acuzată că a spart corespondenţa Partidului Democrat într-o tentativă de a-l ajuta pe Donald Trump în competiţia cu Hillary Clinton.

"Contează cu adevărat cine a spart corespondeţa dnei Clinton? Contează că publicul a aflat nişte informaţii", a declarat Putin.

Preşedintele Rusiei nu a vrut să spună în nicio ieşire publică pe cine ar prefera Moscova ca succesor al lui Barack Obama.

 
Mai multe articole despre:
Rusia Vladimir Putin john brennan hackeri ruşi