MENIU

Șefa Secret Service, audiată în Congresul SUA. Ce a spus despre tentativa de ASASINARE a lui Trump: declarație uluitoare

Kimberly Cheatle, lefa Secret Service SUA/ Profimedia

Kimberly Cheatle, directoarea Secret Service, a admis în Congresul american că instituția a eșuat în a-i asigura protecția candidatului republican la președinție Donald Trump. Cheatle a respins, însă, cererile făcute în timpul audierii sale de a demisiona din funcție.

„Am eșuat. Tentativa de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump din 13 iulie este cel mai semnificativ eșec operațional al Secret Service din ultimele decenii”, a declarat Kimberly Cheatle, în timpul audierii sale în Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților, relatează Reuters.

Deși atât congresmeni republicani, cât și democrați i-au cerut să demisioneze, ea a respins aceste cereri. „Cred că sunt cea mai potrivită persoană să conduc Secret Service în această perioadă”, a spus Cheatle.

Tentativa de asasinat asupra lui Trump. Unul dintre lunetiștii Secret Service i-a făcut poză atacatorului

Ea a negat acuzațiile republicanilor potrivit cărora resursele necesare protejării lui Trump nu au fost alocate, Cheatle precizând că securitatea fostului președinte a fost întărită chiar înaintea atentatului.

Ipoteze-șoc, după tentativa de asasinare a lui Trump. Rămân multe semne de întrebare. Un membru al Partidului Republican, vorbește despre întregul incident VIDEO

„Nivelul securității furnizate fostului președinte a crescut cu mult înainte de campanie și a crescut constant pe măsură ce amenințările au evoluat”, a spus Cheatle.

Ea a refuzat să ofere detalii legate de planul de securitate din acea zi, afirmând că această chestiune este obiectul unei anchete interne.