MENIU

Șefa echipei de gimnastică feminină a Japoniei retrasă de la Jocurile Olimpice după încălcarea Codului Sportiv: a fumat și a băut alcool

Shoko Miyata, căpitanul echipei de gimnastică feminină a Japoniei, a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a încălcat codul de conduită al sportului prin consum de alcool și fumat.

Incidentul care i-a dat bătăi de cap lui Shoko Miyata

Conform JGA, Miyata a fost implicată într-un incident legat de fumat într-o locație privată din Tokyo, urmat de consumul de alcool într-o cameră a satului sportivilor din Centrul Național de Antrenament. Directorul executiv al JGA, Kenji Nishimura, a confirmat că, în urma acestor fapte, s-a decis retragerea sportivă de la competiția olimpică.

„Ambele părți au discutat despre problemă și au convenit asupra retragerii din competiție”, a declarat Nishimura. Oficialul a adăugat că incidentul a fost rezultatul „presiunilor exercitate de obiectivele competitive stabilite”, dar a subliniat că acest comportament nu reflectă valorile organizației.

Nishimura a exprimat regretul pentru neplăcerile cauzate și a declarat: „Îmi cerem scuze pentru grija și problemele create. Nu este doar responsabilitatea doamnei Miyata; întreaga Asociație de Gimnastică este implicată.” El a confirmat că, în ciuda pedepsei aplicate, JGA va continua să sprijine sportiva în încercarea de a-i oferi o oportunitate de a reveni în competițiile viitoare.

 Reglementările aduse

Shoko Miyata, în vârstă de 19 ani, a câștigat medalia de bronz la bârna la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică din 2022. Vârsta legală pentru fumat și consum de alcool în Japonia este de 20 de ani, iar codul de conduită al Asociației Japoneze de Gimnastică interzice astfel de comportamente în timpul activităților echipei, indiferent de vârstă.

Echipa de gimnastică feminină a Japoniei spera să câștige prima medalie pe echipe de la Jocurile Olimpice din 1964, iar retragerea lui Miyata reprezintă o pierdere semnificativă pentru echipă.