MENIU

Secretul longevității, dezvăluit de un medic celebru care a trăit peste 100 de ani - De ce le certa pe femei 

Secretul longevității, dezvăluit de un medic celebru care a trăit peste 100 de ani - De ce le certa pe femei 

Secretul longevității a fost dezvăluit de multă vreme de un medic care a trăit 105 ani și a muncit până în ultima clipă de viață.

Japonezul Shigeaki Hinohara, unul dintre doctorii care au pus bazele medicinei moderne, a dezvăluit înainte de a muri care este secretul unei vieți lungi și sănătoase. El a avut și sfaturi prețioase în special pentru femei și cei care își caută frumusețea prin numeroase diete.

Doctorul Shigeaki Hinohara a murit la 18 iulie 2017. El a fost președintele Clinicii Internaționale Sfântul Luca din Tokyo până la moarte și a continuat să consulte pacienți până în ultima sa zi de viață. Agenda lui era completată pe 5 luni înainte. 

Medicul considera că cel mai important element este prelungirea activității profesionale pe o perioadă cât mai lungă și recomanda ca toți oamenii să muncească până la cel puțin 65 de ani. A lăsat în urma sa cele mai importante reguli simple pentru o viață lungă și sănătoasă.

Cum să rămâneți LONGEVIVI: Fiţi activi, distraţi-vă şi mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca!

1. Bucurați-vă!

Senzația de bucurie aduce mai mult folos decât somnul și mâncarea! 

„Omul primește energie nu din mâncare sau somn, dar din starea de bine. Țineți minte când în copilărie erați veseli, uitați de mâncare și nu aveați nevoie de somn. La adulți este același lucru. Nu trebuie să vă epuizați organismul cu un regim alimentar sau de somn strict”. (S. Hinohara)

2. Alimentați-vă corect!

Secretul longevității japonezului constă în alimentația echilibrată. Hinohara a mâncat în general același lucru în fiecare zi. La dejun servea o ceașcă de cafea, lapte sau suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline, „excelent pentru artere”, după cum susținea acesta. Se poate sări peste prânz sau să fie foarte puțin: lapte și câteva fursecuri. Dacă aveți o ocupație de folos, nu aveți nevoie de mâncare. La cină mâncați legume, pește cu orez. Limitați consumul de carne. Doctorul considera că 100 g de carne slabă de două ori pe săptămână sunt suficiente.

Doctorul credea că ținerea greutății sub control este esențială pentru a trăi o viață lungă: „Toți oamenii care trăiesc mult - indiferent de naționalitate, rasă sau sex - au un lucru în comun: niciunul nu este supraponderal”. (S. Hinohara)

3. Planificați-vă acțiunile

Completați agenda cu planuri de viitor. Gândurile se materializează când vă gândiți la viitor, nu aveți timp să priviți în trecut și să vă întristați de probleme.

4. Transmiteți cunoștințele

Shigeaki Hinohara ținea cel puțin 150 de cursuri pe an. Durata fiecăruia era de o oră și jumătate și în tot acest timp stătea în picioare.

5. Medicii nu pot vindeca totul!

„Când medicul vă recomandă să faceți niște analize sau o intervenție chirurgicală, întrebați-l dacă ar fi făcut același lucru copiilor, soției sau altor rude de ale lui. Contrar părerii comune, doctorii nu pot vindeca pe toată lumea. Deci, de ce să treci printr-o durere inutilă, făcând o operație care nu îți va aduce vindecarea? În aceste cazuri, eu recomand meloterapia sau terapia cu animale. Ajută mai mult decât își imaginează unii medici”. (S. Hanorani)

6. Să nu vă fie milă de dvs.!

Nu este nevoie să faceți efort fizic doar în sala de sport. Mergeți pe jos, cu bicicleta, urcați scările în loc de lift înseamnă mai mult decât nimic. Canapeaua este cel mai mare dușman, odihniți-vă activ. La cei 105 ani ai săi, Hinohara pășea peste două trepte, obligând mușchii să lucreze.

7. Citiți!

Găsiți-vă o carte care vă inspire. Fie ca ea să vă ajute să stabiliți un scop în viață.

„Trebuie să trasați scopuri mari în artă și în viață. Dacă vreți să desenați un cerc, el trebuie să fie atât de mare, încât să nu-l terminați până la sfârșitul vieții. Noi vedem doar o parte a cercului, iar cealaltă parte este dincolo de privirea și viața noastră.” (Robert Browning „Abbé Vogler”)

8. Durerea nu este o sentință!

În spitalele moderne trebuie să fie mai multă bucurie: muzică, dansuri, animale. Terapia artistică ajută mai bine decât medicamentele. Concentrați-vă atenția spre ceva interesant, nu pe boală și veți uita imediat de ea.

9. Reevaluați valorile

În goana după îmbogățire, omul uită de cele mai importante lucruri: dragoste, grijă, milostenie.

„Țineți minte: nimeni nu știe când îi va veni ceasul. Nu puteți lua nimic cu voi.” (S. Hinohara)

10. Știința este ca o artă

Nu poți ajuta o persoană cu formule științifice și fraze înțelepte. Boala este strâns legată de sufletul omului. Toți oamenii sunt diferiți, și abordarea trebuie să fie individuală.

11. Fiți gata pentru neprevăzut

Corpul nostru este capabil să creeze lucruri incredibile. Shigeaki Hinohara a relatat cum el fost luat ostatic și s-a bazat doar pe forțele proprii. Dragostea și respectul față de corpul dvs. vă va ajuta să depășiți orice încercări fizice.

12. Găsiți-vă un model

Găsiți un model de urmat. Încercați din toate puterile să-l depășiți. Inițial, eroul lui Hinohara a fost tatăl său, iar ulterior a fost inspirat și de alte personalități.

„Atunci când sunt într-o situație dificilă, încerc să mă gândesc cum ar fi procedat acei oameni în locul meu.” (S. Hinohara)

13. Să trăiești mult este un lucru minunat!

Savurați fiecare clipă a vieții. Fie ca o nouă zi să fie mai bună decât cea precedentă. Amintiți-vă de ceilalți, după 60 de ani ajutați-i pe toți în măsura posibilităților. Nu cereți nimic în schimb. Faptul că trăiți este cea mai mare recompensă.

De la vârsta de 65 de ani, Hinohara a lucrat 18 ore pe zi, șapte zile pe săptămână ca voluntar.

„Nu este nevoie să te pensionezi vreodată, dar dacă trebuie, ar trebui să fie mult mai târziu de 65 de ani”. (S. Hinohara)

Sursa