MENIU

Scandal în Elveția, după ce într-un hotel au apărut afișe antisemite

Un scandal uriaș izbucnit în Elveția are în centru un hotel al căruit manager a lipit afișe ofensatoare la adresă comunității evreiești. 

"Pentru oaspeții noștri evrei, femei, bărbați și copii: va rugăm să faceți un dus înainte de a înota și după ieșirea din apa. Dacă încălcați regulă, vom fi obligați să închidem piscină pentru voi", se arată în primul afiș lipit la Aparthaus Paradies, în Arosa, estul Elveției.

Un al doilea afiș adresat tot "oaspeților evrei" îi atenționa pe aceștia că nu au acces la frigider decât în anumite momente ale zilei. "Sper că înțelegeți că nu ne place să fim deranjați tot timpul", scria pe afiș.

Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare, stârnind o puternică revoltă și reacții inclusiv la nivel oficial, atât în Israel, cât și în Elveția.

Managerul de la Aparthaus Paradies a scos imediat afișele și s-a grăbit să vina cu explicații. Ruth Thomann a explicat că totul a fost interpretat eronat, iar afișele au fost "o greșeală". "Nu a existat nicio intenție antisemită (...) Nu avem nicio problemă cu oaspeții evrei la hotelul nostru", a declarat aceasta, citat de ziare.com.

Mai multe articole despre:
Elveţia hotel