MENIU

Satul din Moldova unde femeile merg cu regularitate la sala de fitness

Femeile din satul Puhoi, raionul Ialoveni, au o nouă ocupaţie. Pe lângă muncile în grădină şi grijile casnice, gospodinele au început a umbla la sala de sport din localitate. Ele frecventează cu regularitate antrenamentele pentru a se menţină în formă, iar o motivaţie în plus este faptul că Primăria achită pentru aceste servicii, scrie publika.md.

Emilia Catarama, o profesoară de 56 de ani, spune nu-şi imaginează viaţă fără sport. Pe lângă faptul că promovează un mod de viaţă sănătos, femeia îşi doreşte să spargă stereotipurile.

"Eu am modul meu de viaţă care vreau să merg înainte să fiu sănătoasă în primul rând. Am lăsat unele lucruri la o parte gospodăreşti, care la ţară se fac toată vremea. Precum creşterea puilor, prin grădină mai multă iarbă am sămănat", a spus locuitoarea satului Puhoi Emilia Catarama.

Antrenoarea spune că femeile sunt disciplinate şi ascultă de recomandări.

"Avem grijă de sănătatea noastră. Le vorbeam fetelor că o să devenim o comună cardiologică, pentru că atâta timp cât arterele noastre sunt sănătoase, inima, rinichii şi creerul sunt mai mult timp funcţionale", a declarat antrenoarea de fitnes, Elena Golovco.

Ideea de a deschide o sală de sport aparţine autorităţilor locale.

"Această sală este un refugiu al tinerilor pentru că ei aici discută, se ocupă şi cu sportul şi găsesc un mod sănătos de viaţă", a spus fostul primar al satului Puhoi, Petru Frunze.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova sală fitness puhoi