MENIU

Sarkozy, atac dur la adresa lui Hollande: O povară pentru Franța!

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful principalului partid de opoziție, l-a criticat dur sâmbătă pe președintele țării, François Hollande, pe care l-a numit "o povară pentru Franța", informează AFP.

În timpul unui miting care a reunit circa 2.000 de oameni la Saint-Georges-d'Orques, în sudul Franței, președintele partidului de dreapta Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP) a ironizat eșecurile liderului socialist, pe care l-a poreclit "Cu mine, eu". Este o aluzie a lui Sarkozy la o declarație celebră făcută de Hollande în timpul unei dezbateri televizate în care cei doi s-au aflat față în față înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2012. Hollande enumerase cu acel prilej ceea ce promitea să facă dacă va fi ales, începând fiecare frază cu următoarele cuvinte: "Cu mine președinte al republicii, eu...".

"Situația este foarte îngrijorătoare. Știam că alături de 'Cu mine, eu' nu va fi din cale afară. Ne-a depășit toate așteptările. În 2015, a căpătat experiență: nu ne mai promite o reducere a șomajului pentru acest an, ci pentru anul următor", a spus Sarkozy. "Acuz guvernul socialist că este direct răspunzător de creșterea incredibilă a numărului de șomeri. E un lucru pe care 'Cu mine, eu' nu l-a priceput: este direct răspunzător de șomaj, la fel și de creșterea taxelor. În 2017, vom avea o povară pentru Franța care va aparține trecutului", a spus fostul șef al statului francez, care intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2017.