MENIU

Rușii au dezlănțuit iadul în Ucraina. Belarus, acuzat că s-a alăturat lui Putin

Foto: Profi Media

După ce au bombardat Kiev-ul, rușii au lovit și alte orașe. Guvernatorul regional din Nikolaiev a declarat că mai multe rachete rusești au fost observate zburând în sudul Ucrainei și că apărarea aeriană funcționează, potrivit Sky News. 

Sâmbătă dimineață, rachetele lansate de ruși au lovit infrastructura din Kiev și Harkov, iar o companie de utilități a oprit rețelele electrice în capitală și în alte două regiuni.

 

Potrivit guvernatorului regiunii sudice Mikolaiv, Vital Kim, ruşii au ridicat 17 bombardiere, cel mai probabil de tip Tu-95. În Ucraina, alertele de raid aerian au fost declanşate în regiunile nordice și centrale: Kiev, Cernihiv, Sumi, Poltava, Cerkasi și Kirovohrad.

 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Yuriy Ignat, a spus că rachetele care au lovit Kievul dimineața au zburat din nord (din Republica Belarus) pe o traiectorie balistică.

 

Potrivit oficialilor ucraineni, nu sunt persoane rănite, dar resturile de rachete au provocat un incendiu și mai multe case au fost avariate.

 

Mai multe articole despre:
bombardamente Ucraina Kiev rusia razboi putin