MENIU

Rusia, ţara extremelor. Noul comisar pentru Drepturile Copiilor are o credinţă bizară şi deranjantă

Nou numită în funcţia de comisar pentru Drepturile Copiilor, Anna Kuznetsova crede în telegonie, teorie care susţine că un copil poate moşteni caracteristici ale foştilor parteneri sexuali ai mamei sale şi nu doar caracteristici genetice ale părinţilor săi.

Kuznetova şi-a exprimat părerile într-un interviu acordat unui site local, în 2009, în care îşi susţinea poziţia de persoană militantă împotriva înteruperilor de sarcină:

"Bazat pe relativ noua ştiinţă a telegoniei, putem spune că celulele uterine ale unei femei deţin memorie. Aceste celule reţin tot ce s-a întâmplat cu ele. De exemplu, dacă o femeie are mai mulţi parteneri sexuali, există şansa să nască un copil slab din pricina amestecului de informaţie. Acest lucru influenţează fundaţia morală a copilului nenăscut. Întreruperile de sarcină făcute, de asemenea, sunt un şoc pentru copilul care este acum dorit, pentru că celulele îşi amintesc teama dinainte de întreruperea de sarcină, îşi amintesc moartea".

Ideea telegoniei datează din vremea Greciei Antice şi din vremea lui Aristotel. În comunitate ştiinţifică, ideea şi-a pierdut credibilitatea datorită progresului ştiinţific, fiind folosită de nazişti pentru implicaţiile rasiale, care serveau propagandei naziste, scrie Moscow Times.  

Kuznetsova este mama a şase copii şi, înainte de a fi numită în funcţie de Vladimir Putin, era preşedinta unei fundaţii pentru copii, Pokrov, care, printre altele, avea şi un program împotriva întreruperilor de sarcină.

foto: Sputnik