MENIU

Rusia NEAGă orice fel de înțelegere cu SUA, privind schimbul de informații legate de Statul Islamic

Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezmințit, joi, afirmația Secretarului de Stat, John Kerry, potrivit căreia Moscova și Washingtonul au ajuns la un acord, în ceea ce privește schimbul de informații legate de Statul Islamic. Mai mult, oficialii ruși susțin că ministrul rus de Externe nu a dat curs solicitării venite din partea lui John Kerry, în timpul întâlnirii de la Paris, informează Ria Novosti.

"Lavrov a declarat că Rusia se implică în lupta împotriva terorismului, de foarte mult timp și că va continua să facă acest lucru, fără să facă parte din coaliții, create in afara mandatului Consiliului de Securitate al ONU”, se arata în comunicatul Ministerului de Externe din Rusia, citat de Ziare.com

De asemenea, Lavrov i-a amintit lui Kerry de echipa deținută de Comitetul Prezidential Ruso-American, special menită să lucreze la combaterea terorismului, în a căror sarcini intra și schimbul de informații secrete.

"În mod regretabil, Statele Unite au oprit lucrările acestui comitet și toate mecanismele sale, printre care și grupul antiterorism", se mai precizeaza in documentul citat.

Dezmintirea Kremlinului vine după ce John Kerry a anuntat că SUA si Rusia au ajuns, marți, la o înțelegere, care presupune reînnoirea cooperării celor două mari puteri, pe chestiuni care țin de securitatea globală. Printre acestea, se numără și schimbul de informații legate de Statul Islamic, în ciuda faptului că SUA si Rusia încă nu au ajuns la o înțelegere, în ceea ce privește situația din Ucraina.

 

Mai multe pe Ziare.com

Mai multe articole despre:
Rusia SUA acord schimb de informaţii Statul islamic