MENIU

Rusia folosește TACTICA Germaniei naziste din anii `40 în războiul din Ucraina - Schimbarea teribilă din Mariupol

Război Ucraina-Rusia - Mariupol Foto: Profi Media

Rusia apelează la tactica Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial în onvazia din Ucraina. Armata rusă a primit ordin să se pregătească împotriva forțelor ucrainene în orașul devastat Mariupol.

Rusia a început să construiască structuri din beton cunoscute sub numele de "dinți de dragon" în jurul orașului ocupat Mariupol din sudul Ucrainei, conform Ministerului britanic al Apărării, citat de The Guardian, potrivit Hotnews.ro.

Rusia recurge la această metodă pentru a opri avansarea forțelor ucrainene în zonele-cheie ocupate. În orașul Mariupol, devastat deja, armata rusă folosește două fabrici pentru a produce un număr mare de „dinți de dragon” – blocuri piramidale de beton concepute pentru a încetini avansarea vehiculelor militare.

Fortificațiile au fost probabil instalate între Mariupol și satul Nikolskoye și din nordul orașului Mariupol până în satul Starîi Krîm din regiunea Donețk, conform Ministerului britanic al Apărării, relatează Hotnews.ro.

Instalarea „dinților de dragon” este cel mai recent indiciu al eforturilor semnificative pe care le fac trupele ruse pentru a pregăti o apărare cât mai puternică în spatele liniei frontului actual, ca să împiedice un avans rapid al forțelor ucrainene.

Imaginile din satelit geolocalizate din 29 octombrie, 3 noiembrie și 4 noiembrie arată liniile defensive rusești în Kakhovka, la 43 de mile (70 km) est de orașul Herson, Hola Prystan, la 5 mile sud-vest de orașul Herson și Ivanivka, la 37 de mile sud-vest. al orașului Herson – toate se află pe malul de est al râului Nipru, potrivit The Guardian.

Institutul pentru Studiul Războiului a remarcat eforturile continue ale Rusiei de a-și îmbunătăți apărarea în sudul Ucrainei, mai scrie presa britanică.

Rusia a recurs la „dinții de dragon” și în regiunea Lugansk, potrivit imaginilor din satelit publicate în urmă cu o lună, în estul Ucrainei.


Ce sunt „dinții de dragon” - tactica Germaniei din al Doilea Război Mondial

Este a doua oară când Rusia folosește „dinții de dragon” în rîzboiul din Ucraina. 

„Dinții de dragon” este o tactică din al Doilea Război Mondial folosită prima dată de Germania nazistă.

„Dinții de dragon” sunt fortificații de mici dimensiuni din beton armat construite pentru prima dată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a contracara tancurile și infanteria mecanizată. Scopul acestora era de a încetini vehiculele de luptă și a le „îndruma” spre zone special pregătite unde să fie atacate cu usurință cu arme antitanc.

Germania a folosit în special tactica „dinților de dragon” la Linia Siegfried din vestul țării, echivalentul german al Liniei Maginot a Franței. Fortificațiile nu au reușit însă să oprească armatele aliate după debarcarea în Normandia și ofensiva în Germania care a urmat eliberării Franței.

Construirea „dinților de dragon” a fost în cea mai mare parte abandonată după al Doilea Război Mondial însă în unele din zonele sale strategice Elveția continuă să mențină până în prezent astfel de fortificații cunoscute și sub denumirea de „linii Toblerone” din cauza așezării în șir a structurilor care amintește de forma cunoscutului baton de ciocolată elvețian.