MENIU

Rusia, avertisment înfiorător către Occident: A dezvăluit racheta nucleară Zircon care ar putea lovi Londra în 5 minute - VIDEO

Racheta nucleară Zircon

În plin război cu Ucraina, Rusia a publicat în premieră imagini cu o rachetă nucleară hipersonică Zircon, care poate atinge viteza maximă de 11.200 de kilometri pe oră, ca un avertisment la adresa Occidentului. Înfricoșătoarea armă a Moscovei ar putea lovi Londra în doar câteva minute după lansare.

Kremlinul a afirmat anterior că racheta Zircon ce zboară cu viteza de până la Mach 9, transportă un focos nuclear convențional ”de neoprit”, potrivit ziare.com, care citează The Sun.

Noul videoclip dezvăluit de Rusia arată racheta lansată de pe fregata ”Amiral Gorshkov” în Marea Albă, o regiune din nordul țării, pe fondul amenințărilor voalate a lui Vladimir Putin, care a ordonat conducătorilor săi militari să pună în stare de alertă maximă armele nucleare, după invadarea Ucrainei.

Deși imaginile au fost publicate de-abia acum, experții consideră că filmarea a fost realizată în luna decembrie 2021, însă este posibil ca videoclipul să fi fost reținut în mod deliberat, cu scopul de a fi lansat într-un moment optim, pentru a trimite fiori Occidentului.