MENIU

Rusia amenință voalat Israelului și SUA, după explozia unui depozit iranian de arme

Rusia amenință voalat Israelului și SUA

Rusia amenință voalat Israelul și SUA, după un atac soldat cu explozia unui depozit iranian de arme. Atacul a avut loc în timp ce secretarul de stat american, Antony Blinken discuta cu premierul Benjamin Netanyahu la Ierusalim. 

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat că nicio forță militară americană nu a fost implicată în explozia de la Isfahan din weekend. Israelul, așa cum este politica sa în astfel de atacuri, nu a negat și nici nu a confirmat implicarea sa.

Cu toate acestea, Wall Street Journal și The New York Times au afirmat că Israelul s-a aflat în spatele atacului. Există speculații potrivit cărora instalația ar fi avut legătură fie cu programul nuclear iranian, fie cu producția de rachete sau drone care ar fi putut fi livrate Moscovei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei.

Atacul a avut loc în timp ce directorul CIA, William Burns, se afla în Israel.

Ministerul rus de Externe a declarat luni: „Condamnăm cu fermitate orice eforturi provocatoare care au potențialul de a provoca o escaladare necontrolată a tensiunilor într-o regiune care este departe de a fi pașnică”, potrivit unei declarații publicate de agenția de știri TASS.

Mai multe articole despre:
rusia israel sua atac armat