MENIU

Rusia a adunat zeci de elicoptere de atac și transport la granița cu Ucraina

Capitala Kiev, ținta trupelor ruse. Foto/Profimedia

Statul Major al Armatei Ucrainene susșine că până la 40 de elicoptere de atac și transport Mi-24 și Mi-8 sunt concentrate în regiunile Belgorod ale Federației Ruse, lângă granița cu Ucraina.

„Inamicul a concentrat până la 40 de elicoptere de atac și transport Mi-24 și Mi-8 pe teritoriul regiunii Belgorod, în imediata apropiere a graniței de stat a Ucrainei”, se arată în raportul Statului Major ucrainean. O grupare inamică operează în direcția Slobozhansky, ca parte a unităților separate ale armatei a 6-a combinate din Districtul Militar de Vest, celei de-a 41-a armate combinate din Districtul Militar Central, trupelor de coastă din Marea Baltică și Flotele nordice. De asemenea, continuă atacurile aeriene și bombardamentele asupra orașului Harkov.

„Invadatorii ruși din districtul Valuysky din regiunea Belgorod au desfășurat un post de comandă auxiliar al Armatei 36 Combinate din Districtul Militar de Est”, se mai arată în raport.

În același timp, ca parte a întăririi grupării de trupe în această direcție, inamicul mută personal de pe teritoriul Regiunii Belgorod.

În plus, în direcția Izyum, inamicul încearcă să preia inițiativa și desfășoară operațiuni ofensive în Izyum-Barvenkovo. În acest scop, inamicul bombardează cu artileriea pozițiile trupelor noastre în zonele așezărilor Grușuvakha, Novaia Dmitrievka și Kurulka.

În același timp, pentru a menține tensiunea la graniță și pentru a preveni transferul rezervelor trupelor noastre în zonele amenințate, inamicul deține unități din Divizia 90 Tancuri a Districtului Militar Central în apropierea graniței ucrainene-ruse din apropierea așezării Kozino, regiunea Kursk. „Reluarea bombardamentelor din zona specificată de pe teritoriul regiunii Sumy nu este exclusă”, se arată în mesaj.

În plus, în direcțiile Volyn, Polessky și Seversk, anumite unități ale forțelor armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcini de întărire a secțiunii graniței ucrainene-belaruse din regiunile Brest și Gomel. Se remarcă dezvoltarea sistemului de apărare aeriană în regiunea Gomel și s-a efectuat pregătirea unităților de război electronic. În viitor, acțiunile demonstrative și provocatoare nu sunt excluse în zonele apropiate de granița de stat a Ucrainei.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident