MENIU

Românul răpit de teroriști în Burkina Faso, anunț de ultima oră. Unde este căutat

Autoritățile de la Ouagadougou vor să-i caute în Mali și Niger pe cei care au luat ostatic un cetățean român, cele două țări situându-se la frontiera nordică a Burkinei Faso, acolo unde bărbatul a fost răpit sămbătă, a declarat duminică un ministru pentru AFP.

"Operațiunile de căutare continuă. Discutăm cu vecinii din Mali și Niger pentru a avea dreptul de a-i urmări pe teritoriul lor" pe autorii răpirii, a adăugat ministrul din Burkina Faso, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Potrivit unui responsabil al Ministerului Apărării din Mali, "dreptul de a urmări este recunoscut între Mali și mai multe state vecine, printre care Niger și Burkina". "Prin urmare, dacă va fi necesar, Burkina și Niger vor putea exercita acest drept", a adăugat oficialul.

Cinci bărbați înarmați și purtând turbane au răpit sâmbătă "un agent de securitate" român care lucra la mina de mangan din Tambao, o mică localitate din nordul Burkinei Faso, a confirmat duminică, într-un comunicat, Pan Africain Minerals (PAM), compania care exploatează mina.

Guvernul de la Ouagadougou a indicat sâmbătă că atacatorii "au fugit în direcția frontierei dintre Burkina și Niger", lucru dezmințit de Niger, potrivit ministrului din Burkina Faso. AFP nu a putut obține deocamdată reacția oficială a autorităților din Niger.

"Este o zonă de la frontiera cu cele două țări, prin urmare căutările se vor desfășura în cele două direcții", a explicat pentru AFP un oficial al armatei din Burkina Faso.

 Mai multe pe Agerpres

Mai multe articole despre:
terorişti deşert Niger mali român Burkina Faso căutat