MENIU

Românul numit „cel mai frumos bărbat” din Germania a fost eliberat din închisoare. Va fi monitorizat permanent

Adrian Ursache, românul care a fost desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania” în 1998, a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit o pedeapsă de 7 ani pentru tentativă de omor. Ursache, acum în vârstă de 49 de ani, a devenit cunoscut în urma câștigării titlului de „Mister Germania”, dar destinul său a luat o turnură dramatică în urma unui incident violent din 2015, când a împușcat un polițist în timpul unei tentative de evacuare din locuința sa.

Adrian Ursache este considerat pericol public

Eliberarea lui Ursache nu a trecut neobservată, el fiind considerat în continuare un pericol public major. Potrivit Berliner Zeitung, fostul model este monitorizat permanent de aproximativ 80 de ofițeri de poliție, având în vedere amenințările sale de răzbunare împotriva oficialilor din justiție, a directorului penitenciarului și a noilor ocupanți ai fostei sale locuințe.

Născut în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Adrian Ursache s-a stabilit în Germania în 1998, unde și-a construit o carieră în modeling. După ce a câștigat titlul de „Mister Germania”, a continuat în showbiz până în 2003, când s-a căsătorit cu Sandra, fostă „Miss Germania”. La scurt timp după aceea, Ursache a renunțat la modeling și a încercat să se lanseze în afaceri, cu investiții în domeniul energiei solare și al telefoniei mobile, însă acestea nu au avut succes, acumulând datorii mari.

Afacerile lui Adrian Ursache

În 2014, lucrurile au luat o întorsătură și mai bizară. Ursache s-a autoproclamat „rege” și a fondat așa-numitul „Königreich Ur” (Regatul Ur), declarându-și proprietatea din Reuden, Saxonia-Anhalt, un stat independent. A refuzat să mai plătească taxe și impozite către statul german, acumulând datorii de aproximativ 160.000 de euro. În plus, a fost suspectat de autorități că ar avea legături cu Mișcarea extremistă „Cetățenii Reich-ului”, care nu recunoaște autoritatea statului german, acuzații pe care Ursache le-a respins.

      Adrian Ursache a ieșit din închisoare / Sursa foto - Profimedia Images

Pe 25 august 2015, când poliția a încercat să îl evacueze din locuință din cauza datoriilor, Ursache a deschis focul asupra ofițerilor, rănind grav unul dintre ei. În 2017, el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Deși a fost eliberat din închisoare, autoritățile germane îl supraveghează îndeaproape, considerându-l în continuare un risc major pentru siguranța publică.