MENIU

Scandal în Mexic. Români care și-au plătit vacanța nu au primit permisiunea să urce în avion

Românii care vor să petreacă vacanțele în Mexic riscă să fie întorși din drum, chiar dacă au plătit hotelul și transportul. De vină sunt unii conaționali care au încercat, în ultimele luni, să treacă granița ilegal în Statele Unite. Așa că toți românii sunt verificați suplimentar la îmbarcarea spre continentul american, iar unii sunt trimiși acasă. Din acest motiv, unele agenţii de turism nu mai primesc români atunci când organizează vacanțe în Mexic. 

În campania electorală, Donald Trump a promis să oprească intrarea în Statele Unite a mexicanilor şi a altor imigranţi ilegali din America Centrală. După o inspecţie la graniţă, preşedintele american a fost anunţat că şi românii sunt în topul trecerilor frauduloase a frontierei. 

Până acum, în acest sector, au fost prinşi oameni din 41 de ţări diferite. Chiar ieri am prins 133 de oameni care nu provin din ţări din America Centrală sau Mexic. Sunt incluşi indivizi din India, Pakistan, China, România, Ecuador, Nicaragua şi tot aşa. 

Din cauza acestei statistici, în ultimul an, mulţi români care voiau să petreacă vacanţa în Mexic au fost întorşi din drum chiar pe aeroporturi. În Belgia, un grup de 15 conaţionali nu a primit permisiunea să urce în avion, deşi aveau totul plătit. 

Statistica grănicerilor i-a dat apă la moară lui Donald Trump, un adversar declarat al imigraţiei ilegale. 

"Nu vorbim doar de Mexic, vin din toată lumea. Cea mai mare nevoie este de o barieră, un zid, spuneţi-i cum vreţi. Indiferent că este din oţel sau din ciment, vouă nu vă pasă. Avem nevoie de o barieră.", spune Trump. 

Zidul de la frontiera cu Mexicul ar urma să coste 5,7 miliarde de dolari, beni pe care democraţii nu vor să îi aprobe. Din acest motiv, guvernul federal american este în blocaj de peste 3 săptămâni. 

Mai multe articole despre:
români Mexic Donald Trump