MENIU

RIPOSTĂ ISRAELIANĂ

Israelul a lansat o serie de raiduri asupra Fâşiei Gaza

Armata israeliană a lansat în această dimineaţă o serie de raiduri asupra unor obiective din Fâşia Gaza, distrugând parţial un sediu al mişcării Fatah.

Acestea au avut loc la câteva ore după căderea unor rachete artizanale lansate din Fâşia Gaza pe teritoriul israelian. Atacurile au fost revendicate de Brigăzile Martirilor Al-Aqsa.

Aparatele israeliene au lansat rachete asupra unei clădiri care adăpostea un sediu important al grupării, în nordul Fâşiei Gaza, au anunţat surse palestiniene. Raidul a vizat şi un obiectiv din oraşul Gaza, fără a se înregistra însă victime.

La rândul său, armata israeliană a precizat că atacurile aeriene din nordul Fâşiei Gaza au vizat un centru de recrutări pentru Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, grupare care are legături cu Fatah, mişcarea liderului palestinian Mahmud Abbas.

O a doua clădire, folosită drept centru de activitate al aceleiaşi grupări, a fost de asemenea vizată, în oraşul Gaza. Armata israeliană a mai atacat un pod de lângă Beit Hanun şi puncte de acces în zone de unde extremiştii palestinieni lansează atacuri cu rachete asupra sudului Israelului.

Mai multe articole despre:
Fâşia Gaza armata rachete