MENIU

Reuniune diplomatică la Berlin, după un acord privind convoiul umanitar rus

<p>Uniunea Europeană acuză Rusia</p>

Miniștrii de Externe rus și ucrainean se reunesc, duminică, la Berlin, în prezența omologilor lor german și francez, în timp ce Kievul și Moscova au convenit asupra procedurii pe care ar trebui să o urmeze convoiul umanitar rus pentru a trece frontiera, relatează AFP.

Serghei Lavrov, Pavlo Klimkin, Frank-Walter Steinmeier și Laurent Fabius se reunesc pentru a discuta din nou aspecte privind criza din estul Ucrainei, informează AGERPRES.

Kievul și Moscova au convenit asupra 'modului de a inspecta convoiul' de ajutor umanitar, a declarat sâmbătă Pascal Cuttat, responsabil al Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Rusia.
Crucea Roșie așteaptă 'garanții de securitate' pentru transport de cealaltă parte a frontierei.

Kievul, care a recunoscut sâmbătă seara 'legalitatea' convoiului rus, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului, urmează să dea undă verde oficial pentru intrarea transportului pe teritoriul său. Aproximativ 300 de camioane rusești, ce transportă 1.800 tone cu ajutoare umanitare, potrivit Moscovei, sunt blocate de joi la aproximativ 30 de kilometri de Donețk.