MENIU

Reţinerea lui Sorin Oprescu a ajuns în presa străină. Primarul Capitalei, descris drept "influent"

Problemele penale ale edilului din Bucureşti au intrat repede în atenţia presei externe. Agenţiile internaţionale relatează detaliat reţinerea lui Sorin Oprescu, pe care îl descriu drept "influentul" primar al Capitalei României.

"Primarul din Bucureşti, reţinut pentru suspiciunea de luare de mită", titrează prestigiosul cotidian New York Times. Jurnaliştii americani notează că edilul este anchetat pentru că ar fi luat 25 de mii de euro de la firme care lucrau pentru primărie.

Tot presa americană, de data aceasta prin site-ul televiziunii Fox News, reţine că firmele care aveau contracte cu primăria Capitalei trebuiau să dea 70% din profitul lor către înalţi funcţionari din primărie. Din această sumă, 10% îi revenea lui Sorin Oprescu.

Associated Press şi ABC News arată că primarul Sorin Oprescu a fost reţinut de anchetatori puţin după miezul nopţii. Instanţa urmează să decidă dacă edilul îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Sorin Oprescu, în vârstă de 63 de ani, conduce primăria Capitalei din 2009. El a candidat la funcţia de preşedinte al României în 2009, iar anterior a fost senator ales pe listele Partidului Social Democrat.