MENIU

Republicana admiratoare a lui Trump și Putin, anunț șocant: "Niciun ban din SUA pentru Ucraina"

„Niciun ban nu va mai merge din SUA în Ucraina sub republicani!” Este o promisiune făcută de un controversat politician republican, înainte de alegerile "la jumătate de mandat", în urma cărora republicanii sunt creditați să câștige majoritatea în Camera Reprezentanților. Oficialii de la Kiev au reacționat, afirmând că au încredere în faptul că declarațiile unui politician cu vederi radicale nu reflectă atitudinea sau intențiile Partidului Republican.

"Democrații au lăsat granițele noastre larg deschise. Singura graniță de care le pasă este Ucraina, nu granița sudică a Americii. Sub republicani, niciun ban nu va merge în Ucraina. Țara noastră este pe primul loc", a declarat Marjorie Taylor.

 

Politicianul republican este recunoscut drept un susținător înfocat al lui Donald Trump și admirator al lui Vladimir Putin. De-a lungul timpului, Taylor a susținut cele mai agresive teorii conspiraționiste de dreapta, de la negarea Holocaustului sau a crimelor în masă din SUA până la antivaccinism, pentru care a și fost suspendată de Twitter, potrivit Financial Times .

 

De altfel, Taylor a fost dată afară din Camera Reprezentanților pentru declarațiile făcute în urma asaltului asupra Capitoliului, din ianuarie 2021, când susținătorii lui Trump au încercat să blocheze, prin violență, preluarea mandatului de către Joe Biden.

 

În replică la declarațiile politicianului republican, un parlamentar ucrainean din partidului lui Volodimir Zelenski a declarat, pentru Newsweek, că "are foarte mare încredere în consensul bipartit din Statele Unite privind sprijinul acordat țării noastre" după alegerile la jumătate de mandat ce vor avea loc săptămâna viitoare.

 

"Marjorie Taylor Greene nu este un reprezentat de frunte al republicanilor. (...) Faptul că sunt orientări de extremă dreaptă și extremă stângă care au puncte de vedere diferite este evident, pentru că America este o democrație."

 

 

 

Mai multe articole despre:
Marjorie Taylor bani ucraina trump ucraina