MENIU

Republica Moldova. Vlad Plahotniuc, "cel mai urât dintre pământeni"

Cred că nu greșesc cu nimic dacă spun că cel mai urât dintre pământeni este Vlad Plahotniuc, scrie Alexadru Vakulovski pe Deschide.md.

"Asta spun și sondajele, dar nu ele contează, pentru că pot fi fabricate, contează oamenii care ne înconjoară. Când o vânzătoare de la Franzeluța, sau un student, sau un pensionar sunt oripilați de posibilitatea ca Plahotniuc să devină prim-ministru al R. Moldova – nu mai ai ce comenta. Îl urăsc pro-rușii, pro-europenii, unioniștii, găgăuzii. S-au făcut proteste împotriva lui, s-a strigat continuu “Jos Plahotniuc”, n-are cum să nu fi observat și el asta.

Nu am crezut că Plahotniuc își dorește să fie premier. Retragerea lui din parlament, chiar și din PD mi s-au părut logice. Iar revenirea lui a fost o combinație de film sovietic propagandistic, unul cu gangsteri și altul absurd. Ok, omul are filmele lui, dar asta nu înseamnă că trebuie să i le suportăm. Când țara nu te vrea, când te urăște – nu poți să ignori și să mergi împotriva ei. Sclavia și iobăgia au rămas în istorie, țara nu e ca membrii de partid ai PD-ului, care probabil că l-au încurajat să ia această decizie dementă, care ne sperie pe noi, dar și pe europeni", scrie Vakulovski. Comentariul poate fi citit în întregime pe Deschide.md.

Preşedintele ţării a refuzat să-l desemneze, ieri, pe oligarhul Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier, asta deşi miliardarul a fost propus de majoritatea parlamentară de la Chişinău. Nicolae Timofti consideră că Vladimir Plahotniuc nu corespunde criteriilor de integritate. Cel mai influent om din Moldova este acuzat de implicare în jaful secolului, o fraudă bancară în valoare de un miliard de dolari. Timofti aşteaptă o altă propunere până astăzi la prânz.