MENIU

Republica Moldova reia negocierile cu Transnistria

<p>Republica Moldova reia negocierile cu Transnistria</p>

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor care sunt întrerupte din anul 2014, anunţă oficiali citaţi de site-ul agenţiei Tass.

"Suntem pregătiţi să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a discuta fără rezerve probleme din relaţiile bilaterale. În acest sens, am convenit să intensificăm activităţile grupurilor de lucru, care lucrează pentru soluţii la nivel interdepartamental", a declarat vicepremierul moldovean George Bălan după întâlnirea cu Vitali Ignatiev, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria, scrie Mediafax.

Bălan a notat că relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol s-au deteriorat semnificativ de la întreruperea negocierilor în formatul 5+2. Chişinăul aşteaptă din partea Tiraspolului concesii în privinţa facilitării libertăţii de circulaţie şi accesului la terenuri în Transnistria.

Vitali Ignatiev a menţionat solicitări referitoare la încetarea acţiunilor penale care vizează membri ai Administraţiei transnistrene.

Ignatiev a precizat că Tiraspolul şi Chişinăul au stabilit menţinerea cu regularitate a contactelor şi reluarea, în aprilie, a lucrărilor comisiilor în formatul 3+2 (OSCE, Rusia, Ucraina, UE şi SUA). O decizie privind reluarea negocierilor în formatul 5+2 va fi luată mai târziu.

 

 

Mai multe articole despre:
negocieri Transnistria Republica Moldova