MENIU

Reiweger: Am fi foarte bucuroşi să putem coopera şi în domeniul administrativ

În timpul liber, vizitează România pentru a vedea cum se dezvoltă societatea. Iar când îşi termină mandatul se gândește să înceapă proiecte legate de turism sau de educaţie în țara noastră. E vorba de Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei la Bucureşti. Planurile sale nu sunt deloc întâmplătoare. Înainte să intre în lumea diplomaţiei a fost profesor de engleză la un liceu din Viena.

În emisiunea ”Ambasador România”, realizată de Alexandru Cumpănaşu, Gerhard Reiweger a vorbit despre oportunităţile de modernizare ale României.

Diplomatul austriac consideră că mai multe comunităţi mici ar trebui să dezvolte proiecte. ”Știm cifrele din ultimul exercițiu financiar - termenul faimos este absorbție – care se ridică la 65%. Evident, cifra este mult mai mică decât procentul de 100% care putea fi atins, indiferent de motive”, a afirmat acesta. 

Oficialul consideră că există motive pentru ca România și Austria să își extindă colaborarea.

”Sunt proiecte în Constanța și în alte regiuni din țară. Este, desigur, exemplul foarte cunoscut al Sibiului, pentru că este vorba despre prima capitală culturală a țării. Am fi foarte bucuroși nu numai să susținem participarea companiilor austriece în implementarea proiectelor – ceea ce desigur am dori să se materializeze – ci am fi bucuroși să putem coopera și în domeniul administrativ. (...) Răspunsul general ar fi că există întotdeauna oportunități pentru cooperare economică, pentru comerț și pentru investiții”, a precizat Reiweger.

Ambasadorul a dat şi un exemplu din ţara sa unde politicienii au apelat la diferite reforme, în beneficiul comunităţilor.

”În provincia mea, a existat o coaliție de guvernământ între două partide și cred că a fost o idee bună. Și, din fericire pentru țară, au stabilit că vor face aceste lucruri. Pătrunzând în această problemă importantă, din fericire avem politicieni care au implementat un proiect benefic pentru țara lor”, a mai declarat Reiweger.

Mai multe articole despre:
AMBASADOR ROMÂNIA Reiweger