MENIU

Războiul din Ucraina. Până acum, au fost convenite 9 coridoare umanitare. Ultimul de la Mariupol la Zaporojie

Ucrainenii fug cum pot din calea războiului. Foto/Profimedia

Autoritățile ucrainene continuă să evacueze oamenii din prima linie și să livreze produse vitale orașelor și altor localități în care acestea sunt deficitare.

De exemplu, ieri 11.000 de civili au reușit să părăsească Mariupol. Au ajuns la Zaporojie, unde au primit asistență adecvată. Și de astăzi, 17 martie, au fost convenite nouă coridoare umanitare. Acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul - ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Irina Vereșciuk.

Unul dintre trasee este de la Mariupol. Ocupanții ruși continuă să încalce acordurile și să tragă asupra coloanelor de evacuare și a locurilor de adunare. Dar oamenii încă reușesc să fie scoși din punctele fierbinți chiar și sub gloanțe.

Coridoare umanitare în Ucraina 17 martie

  • Regiunea Donețk. De la Mariupol la Zaporojie. 
  • Autoritățile ucrainene plănuiesc să trimită autobuze de la Zaporojie la Berdiansk pentru a evacua oamenii din Mariupol. Pe traseu va merge și un autocisternă cu combustibil pentru realimentarea mașinilor private.
  • Regiunea Kiev. 
  • De la orașul Borodianka până la Zhîtomîr. De la satul Shevchenkovo ​​​​la orașul Brovary. De asemenea, este planificată livrarea de ajutor umanitar sub formă de alimente și medicamente în orașele Gostomel, Bucha, satele Semipolki, Markovtsy, Opanasov.
  • Regiunea Harkov. 
  • Ajutorul umanitar va fi furnizat de la Harkov la Volcansk.

Irina Vereșciuk a mai declarat că se lucrează la coordonarea rutelor de aprovizionare către toate așezările înconjurate și blocate. Separat, sunt în desfășurare negocieri pentru eliberarea civililor care au fost luați prizonieri de ocupanți.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi coridoare umanitare