MENIU

Războiul din Ucraina. În ultimele 24 de ore, 53 de civili au fost uciși în bombardamentele rusești la Cernihiv

Civili ucraineni în zonă lovită de bombardamente

Orașul Cernihiv a fost luat cyu asalt de artileria grea a Federației Ruse. În ultimele 24 de ore, 53 de civili au fost uciși în bombardamentele rusești la Cernihiv.

„Rușii supun orașul la artilerie sistemică și atacuri aeriene, distrugând infrastructura civilă a Cernihivului. În ultimele 24 de ore, 53 de cadavre ale victimelor ucise de ruși au fost aduse la morgă. Forțele armate ale Ucrainei ripostează. Inamicul intră în panică și înregistrează pierderi”, a spus șeful administrației regionale de stat.

Viaceslav Chaus s-a concentrat pe problemele comunale și sociale. În ciuda bombardamentelor continue, orașul este în permanență asigurat de echipe de electricieni și alte utilități publice, care încearcă să restabilească furnizarea de electricitate, gaz și apă. Șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv i-a sfătuit pe toți cei care stau în subsoluri fără apă și mâncare să apeleze la militari. „Voluntarii și oamenii vă vor aduce tot ce aveți nevoie”, a spus acesta.

El a vorbit și despre negocierile privind organizarea „culoarului verde”.

„Nu depinde numai de noi, ci și de inamic. Până nu se ajunge la un acord din partea rușilor, nu voi trimite oamenii la moarte”, a spus Chaus.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident cernihiv