MENIU

Războiul de lângă noi. Povestea Kirei, fata de 12 ani, răpită de ruși, dar care a reușit să ajungă la bunicul ei

Kira și bunicul său. Foto/Pavel Kyrylenko

Kira Obedinska, o fată în vârstă de 12 ani, care a fost deportată forțat de ruși în Donețkul ocupat, a reulit să ajungă la bunicul ei la Kiev. Ea a fost luată cu forța de ruși, asta după ce tatăl său a fost ucis în bătălia pentru Mariupol.

„Kira Obedinska, în vârstă de 12 ani, care a fost răpită de ocupanții din Mariupol, a ajung din nou acasă, la bunicului ei. Fiica campionului ucrainean la polo pe apă, Yevhen Obedinsky, care a murit la Mariupol, a fost scoasă din Donețk. În prezent, se află la Kiev cu bunicul ei. Bunica fetei a relatat despre asta”, - a declarat în Consiliul Local.

Armata rusă a deportat-o ​​cu forța pe Kira, în vârstă de 12 ani, fiica multiplui campion ucrainean la polo pe apă și fost căpitan al naționalei Ucrainei, Yevhen Obedinsky, care a murit la Mariupol. Era acolo la spital. Kalinin a fost tratată pentru că a primit răni minore de schije. Bunicul fetei, Oleksandr Obedinsky, spera să o readucă în Ucraina pentru a o lua în grija pe nepoata sa, orfană. Tatăl Kirei a murit la Mariupol pe 17 martie, iar mama ei a murit la naștere.

Agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare la Mariupol. Invadatorii bombardează locuitorii neînarmați și blochează ajutorul umanitar.

Primarul Mariupolului a spus anterior că de la începutul invaziei ruse, până la 20.000 de civili au murit în oraș. Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Afacerilor Interne, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile rusești pentru a curăța străzile de cadavrele civililor morți.

Aproximativ 120.000 de civili rămân în Mariupolul blocat de trupele ruse.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident mariupol