MENIU

Războiul a escaladat - Situația după simularea atacului nuclear și discursul lui Putin

Vladimir Putin

Vladimir Putin acuză Occidentul de escaladarea războiului și avertizează că țările vestice fac un joc periculos. Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații după ce a simulat un atac nuclear. În plus, șeful mercenarilor ruși Wagner a transmis un mesaj pentru români. 

„Occidentul a făcut câțiva pași către escaladare și încearcă mereu să escaladeze. Nu e nimic nou acolo. Ei alimentează războiul din Ucraina, organizează politicieni în jurul Taiwanului, destabilizând piețele mondiale de alimente și energie”, acestea sunt cuvintele liderului de la Kremlin rostite în primul discurs după ce și-a prezentat armele nucleare. 

Totuși Vladimir Putin vorbește despre un dialog și un viitor comun între Rusia și occident, în cel mai recent discurs al său. „Rusia nu caută hegemonie, nu provoacă Occidentul, ea caută dreptul de a se dezvolta. Noua ordine mondială ar trebui să se bazeze pe lege și ordine.” a mai spus liderul de la Moscova. 

„Întotdeauna am crezut, și acum cred, în puterea bunului simț, deoarece sunt convins că mai devreme sau mai târziu, atât noua ordine mondială, cât și occidentul vor trebui să înceapă un dialog cu privire la viitorul nostru comun. Și ar fi bine să fie mai devreme decât mai târziu”, a spus Vladimir Putin.

Din obișnuință, Washingtonul continuă să numească actuala ordine mondială ca fiind liberală, dar de fapt, cu fiecare zi ce trece, această ordine înmulțește haosul și, aș adăuga, devine din ce în ce mai intolerantă chiar și față de țările occidentale dacă încearcă să fie independente.

Totodată, liderul grupului de mercenari Wagner, cunoscut ca Bucătarul lui Putin, le-a mulțumit mai multor cetățeni europeni care s-au alăturat grupării paramilitare. Potrivit acestuia, printre ei se numără și români.

La exercițiile cu arme nucleare au participat inclusiv bombardiere strategice, submarine și instalații mobile care lansează rachete nucleare intercontinentale. Între timp, Statele Unite ale Americii au cerut Rusiei pe canale private să pună capăt amenințărilor nucleare din Ucraina, o armă a cărei utilizare ar avea, avertizează Washingtonul, consecinţe "catastrofale". 

Mai multe articole despre:
putin arme nucleare exercitii