MENIU

Război Ucraina. Suedia oferă un ajutor financiar de aproape 47 de milioane de euro Kievului

Suedia va aloca 500 de milioane de coroane (46,75 milioane de dolari) drept ajutor militar Ucrainei pentru a contracara agresiunea rusă.

Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson a făcut declarația după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba, relatează Ukrinform. „Vom sprijini Ucraina cât timp războiul va continua”, a subliniat Andersson.

Potrivit acesteia, în general, guvernul suedez va oferi Ucrainei un pachet suplimentar de asistență în valoare de 1 miliard de coroane - atât militar, cât și civil.

Prim-ministrul Suediei nu a oferit detalii despre pachetul militar, dar a spus că acesta va fi similar cu ajutorul anterioar, care includea arme antitanc, echipamente de protecție individuală și echipamente de deminare.

Partea civilă a pachetului de ajutor va include achiziționarea de grâu ucrainean, care va fi transferat țărilor care se confruntă cu deficit de alimente și va contribui la dezvoltarea economiei Ucrainei.

La rândul său, șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Kuleba , a cerut Suediei să furnizeze Kievului arme precum obuziere și obuze.

„Cât timp războiul va continua, vom cere mai multe arme. Fiecare euro, fiecare glonț, fiecare proiectil este important”, a spus ministrul.

Andersson a declarat săptămâna trecută că guvernul său va anunța în curând un pachet de ajutor suplimentar pentru Ucraina.

După cum a raportat Ukrinform, ministrul Afacerilor Externe Dmytro Kuleba va vizita Suedia și Republica Cehă în perioada 29-31 august pentru a discuta despre creșterea presiunii de sancțiuni asupra Rusiei.