MENIU

Război Ucraina. Rușii interzic folosirea monedei ucrainene în Herson. Totul se va plăti în ruble

Rușii vor ca ucrainenii din Herson să plătească în ruble. Foto/Profimedia

În regiunea Herson, guvernul autoproclamat al invadatorilor anunță interzicerea hrivnei, moneda ucraineană, anunță oficialii.

„În regiunea Herson, autoritățile de ocupație anunță interzicerea hrivnei”, se arată în mesaj.

Așa-numita „poliție” formată din pro-ruși se plimbă prin piețe și avertizează asupra pedepsei pentru emiterea de grivne persoanelor care vând și cumpără în numerar. De asemenea, localnicii spun că terminalele au început să fie scoase din magazine.

Invadatorii ruși anunță planuri de a interzice circulația hrivnei în regiunea Herson , interzic afacerile antreprenorilor și tuturor celor care desfășoară activități și care refuză să accepte ruble rusești și nu afișează prețurile mărfurilor în această monedă.

În Kherson, filialele „Promsvyazbank” ale invadatorilor nu sunt pe deplin operaționale din cauza lipsei de personal.

Pensionarii din Kherson care au carduri de pensie la „Promsvyazbank” spun că nu le-au primit încă din cauza unor probleme „tehnice”.

Există deja precedente ale invadatorilor care au confiscat terminalele POS - acesta fiind următorul pas în suprimarea poporului ucrainean, spun autoritățile, pentru că fără terminale un număr mare de oameni, în special pensionari, pierd posibilitatea de a cumpăra alimente din magazine.