MENIU

Război Ucraina. Oamenii stau la cozi uriașe pentru a părăsi orașul Mariupol, capturat de trupele ruse

Rușii au înlocuit indicatorul de la intrarea în Mariupol cu unul doar în rusă

Deși propaganda Federației Ruse anunță că ucrainenii se înghesuie să se întoarcă în orașul capturat de trupele ruse, realitatea este alta. Sute de oameni stau la cozi ca să obțină permisul de părăsire a Mariupolului..

Petro Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, a publicat imaginile disperării ucrainenilor pe Telegram.

„Mariupol. Astăzi. Sapte dimineata. Locuitorii din Mariupol se aliniază la o coadă nebună pentru a obține un permis pentru a părăsi orașul. O demonstrație vizuală a realităților dacă orășenii vor să părăsească Mariupol. O linie care înlătură toate fanteziile ocupanților despre „oamenii care se întorc”, a scris Andriușcenko.

El a postat un filmuleț de la fața locului, în care cetățenii din Mariupol stau la coadă lungă pentru a primi permise.

Invazia Rusiei a provocat unul dintre cele mai mari dezastre umanitare în Mariupol. Orașul a fost aproape complet distrus ca urmare a bombardamentelor inamice.

Astăzi, Mariupol nu are o aprovizionare normală cu energie electrică, apă și gaz. De la începutul invaziei ruse, aproximativ 22.000 de civili au murit în oraș. Peste 50.000 au fost deportați în Rusia și în teritoriile ocupate temporar din regiunea Donețk.

În prezent, peste 100.000 de locuitori rămân în orașul blocat. Mariupol este amenințat de un dezastru ecologic și de un focar de boli infecțioase.

Invadatorii ruși l-au anunțat pe colaboratorul Kostyantyn Ivașcenko drept „primarul” Mariupolului și au creat o imagine de „restaurare a vieții orașului”.

Locuitorii orașului rezistă „autorității” - ei distribuie autocolante și pliante cu simboluri ucrainene în tot orașul.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident mariupol