MENIU

Război Ucraina. Kievul spune că are capacitatea militară necesară ca să atace teritoriul rusesc

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Ceea ce părea de neconceput la debutul conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, începe să devină tot mai mult o realitate: Kievul are capacitatea militară necesară pentru a lansa atacuri asupra teritoriului rusesc.

Cel mai înalt oficial al Ucrainei pentru securitatea națională, Oleksiy Danilov, a declarat pentru CNN că Kievul are capacitatea de a lovi teritoriul Rusiei.

„În ceea ce privește teritoriul Rusiei, nimeni nu ne interzice să distrugem ținte cu arme produse în Ucraina. Avem astfel de arme? Da, da”, a declarat Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Națiunile occidentale au restricționat Ucraina să lovească teritoriul Rusiei cu arme donate de Occident. Deși au existat explozii pe teritorul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, Kievul nu a recunoscut niciodată public că este responsabilă pentru lovituri.

Generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei, a declarat pentru ABC News în ianuarie că a fost „foarte bucuros să vadă” atacuri în interiorul Rusiei, dar că nu a putut să spună dacă Ucraina a jucat un rol

„Crezi că vor mai fi?” l-a întrebat reporterul pe Budanov. „Cred că da”, a răspuns el. „În interiorul Rusiei? În adâncul Rusiei?” a întrebat reporterul. „Din ce în ce mai adânc”, a spus el.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident