MENIU

Război Ucraina. Decizia Iranului care îi va înfuria pe americani. Va furniza Rusiei și drone reutilizabile (VIDEO)

Iranul furnizează armatei ruse din Ucraina nu numai cu drone Shahed-131 și 136 kamikaze, ci și cu drone capabile să transporte rachete aer-sol și să se întoarcă la bază după ce a livrat bombe.

În noiembrie anul trecut, după o vizită a ofițerilor ruși la Teheran, Iranul a predat Moscovei șase drone Mohajer-6, care au o rază de acțiune de aproximativ 200 km și pot transporta două rachete sub fiecare aripă, precum și 12 drone Shahed-191 și 129 de drone . la surse dintr-una din țările din Orientul Mijlociu.

Cele 12 drone cu rază lungă de acțiune pe care Rusia le folosește pentru a lovi Ucraina au fost trimise de Iran la Moscova pe bărci și pe companii aeriene de stat. Împreună cu ei, Teheranul a trimis un grup de 54 de ingineri care i-au ajutat pe dronele maestrului militar rus.

Pentru prima dată, noi drone au fost folosite împotriva Ucrainei pe 20 noiembrie anul trecut. Armata rusă a fost deosebit de interesată de capacitatea acestor drone de a îndeplini misiuni în ciuda sistemelor de război electronic.

Drone capabile să rămână în aer până la 6 ore

Dronele Mohajer-6 sunt alimentate de electricitate și sunt capabile să rămână în aer timp de șase ore. Ele poartă bombe de 40 de kilograme și sunt echipate cu un sistem de ghidare de înaltă precizie. La rândul lor, dronele Shahed-129 pot transporta până la 60 kg de explozibili și stau în aer până la patru ore, iar Shahed-191 poartă bombe de 70 de kilograme și stau în modul zbor până la cinci ore.

Moscova se aștepta la mai multe dintre aceste dispozitive de la Teheran, dar sursele Guardian spun că acestea au fost fabricate la o fabrică din orașul Isfahan, care a fost recent atacată de aer și a suferit daune grave.

Pe lângă dronele cu rază lungă de acțiune, Iranul a început să furnizeze Rusiei și drone kamikaze modificate, a scris CNN , citând o investigație a Conflict Armament Research.

 Centrale electrice, rețele de distribuție, linii electrice și transformatoare - principalele ținte

Focosul dronei Shahed-131 care s-a prăbușit lângă Odesa în octombrie a fost umplut cu mici fragmente de metal care se împrăștie la impact. Datorită acestor elemente, focoasele cresc capacitatea de a distruge centrale electrice, rețele de distribuție, linii electrice și transformatoare puternice.

Iranul a început să furnizeze drone Rusiei în august 2022. La începutul lunii ianuarie, o delegație iraniană condusă de generalul de brigadă Abdollah Mehrabi a vizitat Yelabuga în Tatarstan, unde Rusia intenționează să localizeze producția de drone iraniene, a scris WSJ, citând surse oficiale . În Yelabuga, Rusia urmează să producă cel puțin 6.000 de drone pentru războiul din Ucraina, dar pentru ce perioadă nu este specificată.