MENIU

Război Ucraina. Cartierele din Energodar au fost bombardate, 10 persoane au fost rănite. Ucraina și Rusia se acuză reciproc

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Cel puțin zece civili au fost răniți din cauza bombardării zonelor rezidențiale din Energodar ocupat, unde se află centrala nucleară Zaporojie.

Potrivit primarului ales al orașului, Dmitri Orlov, două din zece victime se află la terapie intensivă în stare gravă. Energoatom ucrainean susține că printre victime se numără patru angajați ai centralei nucleare locale.

Evgeny Balitsky, care se autointitulează șeful administrației militar-civil din regiunea ocupată Zaporojie, a declarat în noaptea de 29 august că nouă persoane au fost rănite. Potrivit  proiectului Caution, News, majoritatea victimelor - locuitori ai caselor de pe strada Warriors-Internationalists - au primit răni de schij de gravitate diferită.

Potrivit lui Yevgeny Balitsky, 40 de mașini au fost avariate de fragmente, 25 de mașini au ars. Dmitri Orlov, la rândul său, a spus că cel puțin 20 de mașini au fost distruse sau avariate.

Dmitri Orlov, Energoatom, precum și șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak , au acuzat Rusia de bombardare. Administrația de ocupație a Energodar, la rândul său, a declarat că orașul a fost atacat de Forțele Armate ale Ucrainei.

Ministerul Apărării al Federației Ruse  susține că „artileria ucraineană a tras opt obuze de calibru mare în zonele rezidențiale ale orașului”, două obuze au explodat „în imediata apropiere a perimetrului centralei nucleare”.

Kievul și autoritățile de ocupare a Energodar au legat bombardamentul cu viitoarea vizită a misiunii AIEA la centrala nucleară Zaporojie.