MENIU

Război Ucraina. Atac sângeros în Harkov. 9 persoane au murit, 3 fiind copii

Sursa foto: Profi Media

Trupele Federației Ruse au lansat, noaptea trecut, unul dintre cele mai sângeroase atacuri de la declanșarea invaziei. Aceștia au lansat atacuri cu rachete asupra clădirilor rezidențiale, în urma cărora 9 persoane au murit și 35 au fost rănite, trei dintre ei copii.

„Noaptea trecută a fost una dintre cele mai tragice pentru regiunea Harkiv pe parcursul întregului război. În timpul nopții, rușii au lansat atacuri masive cu rachete asupra Harkivului. „Zonele de dormit pașnice cu civili au fost din nou atacate de teroriști ruși”, se arată în mesajul lui Oleg Synegubov, șeful administrației locale din Harkiv.

Se observă că în jurul orei 21.30, o rachetă rusă, probabil „Iskander”, a lovit o clădire de locuințe cu trei etaje din cartierul Saltiv. Casa a fost aproape complet distrusă, a avut loc un incendiu de amploare. Potrivit ultimelor date, 7 persoane au murit sub dărâmături, 17 au fost rănite, inclusiv un copil de 11 ani. În jurul orei 4:30 dimineața, inamicul a lansat încă 8 rachete din orașul Belgorod în direcția Oblast Harkov. Lovituri de rachete au fost înregistrate în districtele Kholodnohirskyi și Saltivskyi din Harkov. Clădirile și infrastructura au fost avariate, incendiile au început.

„În cartierul Slobid, una dintre rachete a lovit un cămin cu 4 etaje. Clădirea este parțial distrusă. Până acum, 2 persoane au murit, 18 au fost rănite, inclusiv 2 copii. Consecințele finale ale acestor lovituri sunt încă în curs de stabilire. Toate serviciile speciale lucrează pe teren”, a spus Sinegubov.

De asemenea, a relatat șeful regiunii, astăzi în jurul orei patru dimineața, inamicul a lansat un atac cu rachetă asupra orașului Krasnograd. Clădiri de locuințe au fost distruse, peste 10 clădiri au fost avariate. Doi civili au fost uciși, doi au fost răniți, inclusiv un copil de 12 ani. Informațiile sunt în curs de actualizare.

„Luptele continuă pe linia de contact. Toate încercările anterioare ale inamicului de a ataca pozițiile apărătorilor noștri s-au încheiat cu retrageri și pierderi. În acest moment, ocupanții sunt concentrați să-și mențină propriile granițe, bombardând pozițiile armatei noastre cu MLRS și artilerie. Mine de la distanță terenul. Apărătorii noștri își mențin pozițiile cu încredere și pedepsesc ocupanții în fiecare zi pentru crime împotriva civililor”, a subliniat Sinegubov.

După cum sa raportat, Harkov și regiunile din regiune sunt supuse zilnic bombardamentelor inamice și atacurilor cu rachete ale rușilor din regiunea Belgorod.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident harkov