MENIU

Putin vrea să șteargă urmele "măcelarilor din Bucha", după ce i-a decorat pentru eroism și curaj

Președintele rus Vladimir Putin intenționează să „acopere urmele” soldaților ruși care au comis atrocități împotriva populației civile din regiunea Kiev.

Acest lucru a fost declarat de comandantul adjunct al regimentului Azov, căpitanul Svyatoslav Palamar. Astfel de intenții sunt evidențiate de faptul că echipamentul militar rusesc marcat cu litera V a fost observat în Mariupol.

Aceasta înseamnă că, împreună cu vehiculele blindate, ar putea transfera la Mariupol acei militari ai Federației Ruse care au ucis în mod masiv și brutal civili în Bucha, Borodyanka, Irpen și alte așezări din regiunea Kiev.

"Aceștia sunt criminalii care au comis crime împotriva populației civile în direcția Kiev. Cred că în acest fel Putin vrea să-și acopere urmele și să elimine acești ciudați care au comis atrocități teribile împotriva cetățenilor noștri", a spus Palamar.

Pe 18 aprilie, Putin a acordat titlul onorific de „Gardă” celei de-a 64-a brigăzi pușcași ai Forțelor Armate ale Federației Ruse . Această brigadă a fost cea care a comis mai multe crime împotriva populației civile din regiunea Kiev, în special în orașul Bucha.

Decretul lui Putin spune că brigada de ucigași, violatori și tâlhari primește titlul onorific pentru „eroism în masă și curaj” în timpul ocupației regiunii apropiate capitalei.