MENIU

Putin, discurs "foarte important" la Moscova, anunță Kremlinul. Ieșirea, la o zi după testul nuclear efectuat de Rusia

Președintele rus Vladimir Putin va ţine un discurs amplu la întâlnirea „foarte importantă” de joi, spune Kremlinul.

Vladimir Putin va ţine un discurs amplu, urmat de o discuţie la grupul de reflecţie şi forumul de discuţii, Clubul Valdai, la Moscova, joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, agenţiei de presă de stat TASS.    

Evenimentul promite a fi „foarte important”, a declarat Peskov pentru TASS, fără a spune ce subiecte va aborda în mod specific Putin. Cu toate acestea, forumul a anunţat că titlul întâlnirii este „O lume post-hegemonică: justiţie şi securitate pentru toată lumea”. 

La întâlnirea din acest an vor participa 111 experţi, politicieni, diplomaţi şi economişti din 41 de ţări, potrivit unui comunicat al Kremlinului.   

„Noua situaţie geopolitică şi schimbările din sistemul de parteneriat al Rusiei au afectat reprezentarea geografică a invitaţilor la ediţia din 2022 a evenimentului”, se arată în comunicat al Kremlinului.    

Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Asia, America Latină, Africa şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) sunt „mult mai larg reprezentate în acest an”, a spus Kremlinul, adăugând că „reprezentanţii mai multor ţări occidentale participă, de asemenea, la întâlnire."