MENIU

Putin l-a lăudat pe Trump în discursul despre starea naţiunii: Democraţii trebuie să îşi ceară scuze

Democraţii americani ar fi trebuit să le prezinte scuze alegătorilor americani cu privire la informaţiile dezvăluite de hackeri, care au publicat mailuri aparţinând Comitetului Naţional Democrat (DNC), a declarat, vineri, preşedintele rus, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin l-a felicitat în conferinţă de presă anuală despre starea naţiunii pe Donald Trump, că a simţit starea de spirit a alegătorilor şi a câştigat alegerile, relatează Associated Press.

Răspunzând la acuzaţiile potrivit cărora Rusia s-ar fi amestecat în alegerile americane, Puţin a declarat că hackerii s-ar fi putut afla oriunde. El a ridicat din umeri în privinţa acuzaţiilor Washingtonului cu privire la afiliaţia rusă a acestora.

Întrebat cum a răspuns acuzaţiilor preşedintelui american Barack Obama în conversaţia pe care au purtat-o în marja summit-ului G20, în China, liderul de la Kremlin a spus că el nu face niciodată publice discuţii confidenţiale, scrie Ziare.com.

Putin l-a lăudat, pe de altă parte, pe Trump.Rusia speră să dezvolte cu Statele Unite "relaţii de afaceri şi constructive care să fie atât în beneficiul Rusiei, cât şi al Statelor Unite".

Într-o replică adresată lui Barack Obama - care a spus că "Ronald Reagan s-ar întoarce în mormânt" dacă ar vedea rezultatele unor sondaje potrivit cărora mai bine de unul din trei republicani îl văd pe Puţin cu ochi buni -, liderul de la Kremlin a spus că Reagan ar fi fericit să vadă că partidul său a obţinut victoria.

El a criticat, de asemenea, administraţia americană, pe care o acuză că a încercat să dea vină pentru înfrângerea democratei Hillary Clinton prin acuzaţii cu privire la un amestec rus în alegeri.

De asemenea, el a acuzat Partidul Democrat că încearcă în mod greşit să dea vină pentru înfrângerea pe care a suferit-o în faţă lui Trump pe factori externi, relatează Reuters.

Putin a apreciat că Partidul Democrat trebuie să înveţe cum să piardă în mod elegant.

Liderul de la Kremlin crede că identitatea celor care au comis atacurile cibernetice care au vizat Partidul Democrat nu este importantă, iar aceşti hackeri au dezvăluit că opinia publică din Statele Unite este manipulată.

Rusia a respins în mai multe rânduri acuzaţii potrivit cărora Moscova este implicată în atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite.

Mai multe articole despre:
0 Putin Donald Trump Vladimir Putin