MENIU

”PUTIN este mult mai PERICULOS decât Statul ISLAMIC”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este "cel mai periculos om din lume" și reprezintă la adresa SUA o amenințare mult mai mare decât combatanții organizației teroriste Statul Islamic, a declarat fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, într-un interviu acordat Yahoo News și citat de Deutsche Welle și Unian.ua, scrie Agerpres.

În același timp, opozantul rus i-a criticat și pe președintele american Barack Obama și pe politicienii europeni. În opinia lui Kasparov, președintele SUA a reacționat prea târziu la agresiunea lui Putin asupra Ucrainei, ceea ce adus, în final, la anexarea Crimeii. De asemenea, Kasparov a comparat indiferența liderilor europeni față de acțiunile președintelui rus cu apatia care domnea pe plan global în ajunul celui de-Al Doilea Război Mondial rezultată din convingerea că nu se va întâmpla nimic.

Mai mult decât atât, fostul campion mondial la șah consideră ca fiind o dovadă de 'duplicitate' faptul că Washingtonul și aliații săi occidentali au convenit asupra livrărilor de arme pentru rebelii sirieni care luptă împotriva jihadiștilor, dar au refuzat aceeași solicitare din partea Ucrainei.

 

 Mai mult pe Agerpres