MENIU

Putin, despre sancțiunile economice: Prostii. Impactul negativ va fi asupra economiilor vestice

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a respins, joi, îngrijorările oamenilor de afaceri din Rusia, potrivit cărora economia Moscovei se prăbuşeşte, din pricina sancţiunilor Occidentului, informează Reuters. Putin a calificat sancțiunile financiare drept „prostii totale”, subliniind că aceste măsuri au, de fapt,  un impact nefavorabil asupra economiilor vestice. Preşedintele rus Vladimir Putin a respins, joi, îngrijorările oamenilor de afaceri din Rusia potrivit cărora economia Moscovei se prăbuşeşte din pricina sancţiunilor Occidentului, informează Reuters. Citeste mai mult: adev.ro/ncunxd

Rubla rusească s-a depreciat în ultima săptămână la un minim istoric, eveniment care ar putea forţa banca centrală a Rusiei să intervină pentru a susţine moneda, informează Adevărul. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin afirmă că Rusia rămâne o ţară „prietenoasă” pentru investitori, nefiind nevoie pentru moment de controale de capital.
Vladimir Putin s-a ferit, totodată, să recunoască efectele negative ale sancţiunilor financiare aplicate de Europa şi Statele Unite Rusiei, precizând, mai degrabă, că acestea oferă Moscovei oportunitatea de a construi relaţii mai strânse cu India, China şi America Latină. Totuşi, liderul rus a calificat sancţiunile drept „prostii totale”, subliniind că aceste măsuri punitive au un impact nefavorabil asupra economiilor vestice.
Pe de altă parte, directorul executiv al celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, a lansat o critică neobişnuit de dură la adresa liderului rus, avertizând că Federaţia Rusă ar putea avea parte de aceeaşi soartă pe care a avut-o URSS-ul. „De ce s-a rupt Uniunea Sovietică? Din cauza conducerii incompetente care nu a respectat legile dezvoltării economice. Nu putem permite să se întâmple acelaşi lucru”, a declarat recent Herman Gref, fost ministru al Economiei şi actualul director al băncii Sberbank.


Mai multe pe Adevărul.
Mai multe articole despre:
Moscova Vladimir Putin probleme economice