MENIU

Putin, din nou la atac:SUA și Franța nu trebuie să fie implicate în alegerea unui alt lider în Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad. Preşedintele rus nu a exclus lansarea de lovituri împotriva grupării Stat Islamic în Siria, în sprijinul oferit aliatului său Bashar al-Assad, informează publicaţia "Le Point" în ediţia online.

"Am cel mai mare respect pentru omologul meu american şi pentru cel francez, însă ei nu sunt cetăţeni sirieni şi nu trebuie prin urmare să fie implicaţi în alegerea liderilor unei alte ţări", a declarat Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul Naţiunilor Unite de la New York, după o lungă discuţie cu preşedintele Obama despre Siria, informează Mediafax.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

Problema din Siria a reprezentat obiectul unei confruntări între Vladimir Putin şi Barack Obama.

"După mine, există o bază de cooperare pentru problemele noastre comune", a mai spus Putin. 

Preşedintele rus a revenit de asemenea, asupra strategiei sale militare şi diplomatice în cazul Siriei.

Obama: Folosirea sancțiunilor contra Rusiei nu reflectă dorința de a reveni la "Războiul Rece"

 

La tribuna Naţiunilor Unite, Putin a propus, luni dimineaţă, o coaliţie internţională extinsă pentru a învinge gruparea Stat Islamic, în susţinerea armatei de la Damasc. Președintele rus a menţionat, de asemenea, colaborarea cu preşedintele iranian Hassan Rohani, un alt aliat al regimului sirian. În schimb, Putin a exclus posibilitatea să trimită în Siria trupe terestre.

Obama şi Putin au prezentat, luni, divergenţele lor privind Siria: preşedintele american a spus că al-Assad este un "tiran", iar cel rus este de părere că el reprezintă singura autoritate legitimă pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic.

Mai multe articole despre:
Siria ONU Vladimir Putin Bashar al-Assad Barack Obama