MENIU

Putin, avertizat de Ucraina după vizita istorică a lui Joe Biden la Kiev: „Nimănui nu îi este frică de tine!”

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Ucraina avertizează Rusia după vizita istorică a președintelui american Joe Biden la Kiev. Mesajul de la Kiev se bazează pe discuțiile ce au avut loc între liderul de la Casa Albă și președintele Volodimir Zelenski.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că vizita-surpriză a preşedintelui american Joe Biden de luni la Kiev transmite un semnal clar Rusiei că "nimănui nu îi este frică de tine" şi a elogiat acest moment drept "o victorie a poporului ucrainean şi a preşedintelui Volodimir Zelenski", relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Într-un comunicat, şeful diplomaţiei ucrainene a spus că vizita este una "istorică" şi că atât Biden, cât şi Zelenski sunt încântaţi de convorbirile lor de luni.

"Această vizită este victoria poporului ucrainean şi a preşedintelui Zelenski. A fost efectuată în pofida a tot pentru binele victoriei Ucrainei şi a întregii lumi libere. Este un semnal clar pentru mlaştină - nimănui nu-i este frică de tine!", a spus el.

Joe Biden, mesaj către PUTIN în prima vizită la Kiev la un an de la războiul din Ucraina - Planul pus la cale cu Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit omologului său american Joe Biden pentru că a efectuat vizita la Kiev "într-un moment foarte dificil".

"Această discuţie ne aduce mai aproape de victorie. Astăzi negocierile noastre au fost foarte fructuoase... Au fost foarte importante şi cruciale", a spus Zelenski în declaraţiile comune cu Biden în faţa presei.

Zelenski a spus că rachetele cu rază lungă de acţiune sunt în discuţie şi că a luat notă de ajutorul suplimentar promis de Biden.

Acesta este "un semnal clar că tentativa Rusiei de relansare nu va avea nicio şansă", a spus preşedintele ucrainean, potrivit unui jurnalist care a făcut deplasarea împreună cu Biden.

"Rusia vrea să şteargă Ucraina de pe hartă. Războiul de cucerire al lui Putin eşuează", a spus la rândul său Joe Biden.