MENIU

Vladimir Putin, RIPOSTĂ SEVERĂ după căderea podului din Crimeea. PLANUL de la Consiliul de Securitate - strategia Kremlinului, răsturnare de situație

Vladimir Putin

Vladimir Putin a convocat, luni, Consiliul de Securitate. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat, înaintea ședinței Consiliului de Securitate, că s-a luat decizia de a lovi cu rachete de croazieră infratructura critică din Ucraina.

La propunerea Ministerului Apărării al Federației Ruse și conform planului Statului Major General, a fost efectuată o operațiune masivă cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune asupra instalațiilor energetice, comanda militară și comunicațiile Ucrainei”, a spus Vladimir Putin.

„Dacă încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure și egale, nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în acest sens”, a spus Vladimir Putin.

Un camion a explodat, sâmbătă, pe podul Kerch și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului. Președintele rus a dat instrucțiuni pentru crearea unei comisii guvernamentale care să restabilească podul și să investigheze incidentul, precum și să consolideze măsurile de protecție a transportului care traversează strâmtoarea Kerch.

Între timp, au început bombardamentele la Kiev. O rachetă rusescă a lovit la DOAR 850 de metri de ambasada României la Kiev, a anunțat chiar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Sunt bombardamente puternice în capitala Ucrainei, mai multe persoane au fost ucise și pagubele sunt uriașe.

Atacurile asupra Kievului vin la scurt timp după ce Putin a acuzat Ucraina de atac terorist asupra Podului din Crimeea. Tot astăzi urmează să se întrunească și Consiliul de Securitate la Moscova, iar Medvedev susține că Rusia trebuie să răspundă dur. 

Mai multe articole despre:
putin consiliu securitate