MENIU

Pussy Riot, melodie-manifest împotriva războiului din Ucraina: Criminalul Putin, canibal monstruos - VIDEO

Pussy Riot, melodie-manifest împotriva războiului din Ucraina: Criminalul Putin, canibal monstruos

Trupa rusă de punk Pussy Riot a lansat o nouă melodie în semn de protest față de războiul din Ucraina și îl numește pe Vladimir Putin „canibal monstruos” și „criminal de război”, cerând să fie judecat pentru atrocitățile pe care le-a ordonat.

Într-o declarație lansată alături de piesa, intitulată Mama, Don’t Watch TV, membrele trupei Pussy Riot descriu guvernul lui Putin drept un „regim terorist”, iar președintele, oficialii, generalii și propagandiștii săi drept „criminali de război”.

Grupul a explicat că refrenul cântecului se bazează pe cuvintele unui soldat rus capturat, care i-a spus mamei sale la telefon: „Mamă, nu sunt naziști aici, nu te mai uita la televizor”, referindu-se la propaganda Kremlinului transmisă de toată mass-media din Rusia.

Videoclipul melodiei prezintă scene din războiul din Ucraina, alături de trupa care cântă purtând cagulele lor colorate.

Videoclipul se deschide cu sunetul sirenelor care se declanşează înainte de bombardament, Maria Alyokhina, Olga Borisova, Diana Burkot şi Taso Pletner coboară în ceea ce pare un buncăr subteran unde îşi încep concertul. Și sunt trecute în revistă câteva dintre cele mai puternice imagini ale ororilor comise de Putin şi armata rusă în aproape un an de război, de când a invadat teritoriul ucrainean, pe 24 februarie 2022.

Videoclipul anti-Putin și anti-război lansat de Pussy Riot poate fi urmărit AICI - VIDEO

Trupa a transmis și un mesaj odată cu lansarea noii piese împotriva propagandei Kremlinului și a lui Putin însuși.

Bombardarea teatrului Mariupol, spitalul de copii, crimele. Guvernul lui Putin este un „regim terorist”, a spus trupa într-un comunicat de presă.

„Acest cântec este declarația noastră împotriva războiului pe care Putin l-a început în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, Rusia a început un atac militar pe scară largă asupra Ucrainei. Bombele și rachetele rusești au distrus case, școli, spitale ucrainene, au distrus orașe și au distrus vieți.

Este muzica furiei, indignării, dezacordului nostru, un strigăt disperat de reproş împotriva păpuşilor însetaţi de sânge ale lui Putin, conduşi de un monstru canibal al cărui loc este în flăcările eterne ale iadului alimentate de oasele victimelor acestui război teribil.

Propaganda rusă otrăveşte inimile oamenilor cu ură.

Regimul lui Putin este un regim terorist, iar Putin însuși, oficialii, generalii și propagandiștii săi sunt criminali de război”, se arată în declarația trupei Pussy Riot.

Fetele din Pussy Riot nu s-au limitat doar la un manifest, ci au transmis și o solicitare în trei puncte către alte țări din lume: să înceteze achiziționarea de gaz și petrol rusesc, să înceteze vânzarea de arme și muniție către Rusia, blocarea conturilor bancare occidentale și confiscarea proprietăților oficialilor și oligarhilor ruși, cu sancțiuni personale împotriva acestora, precum și formarea unui tribunal internațional care să-i „judece pe Vladimir Putin, angajații propagandei de stat ruse, ofițerii armatei și toți cei care sunt responsabili pentru genocidul națiunii ucrainene”.

Gruparea este cunoscută pentru protestele organizate împotriva acțiunilor Guvernul de la Moscova și a oficialilor ruși, inclusiv a liderului de la Kremlin.

Anul trecut, una din membrele formației a fost declarată „agent străin” - Nadejda Tolokonnikova.

Trupa Pussy Riot a devenit celebră în întreaga lume printr-un spectacol anti-Putin la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în martie 2012. Nadejda Tolokonnikova a petrecut atunci aproape doi ani în închisoare.

Și colega sa de trupă Maria Alyokhina a fost, de asemenea, reținută la Moscova în 2021, după ce au izbucnit protestele prin care se cerea eliberarea principalului opozant al lui Putin - liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Iar în 2018, trupa a intrat pe terenul de joc chiar în timpul finalei Cupei Mondiale care avea loc la Moscova pentru a protesta împotriva brutalității poliției, acțiune pentru care au petrecut 15 zile în închisoare.