MENIU

Mii de oameni au protestat în Germania față de imigranți și de ”islamizarea Europei”

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Dresda - Germania - și alte orașe din Europa, în cadrul unei zile europene de protest împotriva "imigrației în masă și a islamizării".

Protestele au fost organizate în circa 10 orașe de mișcarea islamofobă germană Pegida, ”Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului”, sub sloganul "Fortăreața Europa", relatează agerpres.ro.

Principalele două manifestații au avut loc la Dresda, fieful mișcării Pegida, unde s-au strâns între 6.000 și 8.000 de persoane, și la Praga, unde au fost aproximativ 5.000 de participanți. Lutz Bachmann, fondatorul acestei mișcări create în toamna anului 2014, nu a participat la protestul din Dresda, din cauza unor probleme de sănătate, au anunțat organizatorii.

La Dresda, protestatarii au fluturat numeroase drapele și au afișat pancarte ostile cancelarului german Angela Merkel. Participanții au strigat "Merkel trebuie să-și dea demisia!" și "Europa, închide-ți frontierele!" Poliția a desfășurat peste 1.000 de agenți și mai multe tunuri cu apă pentru a asigura securitatea. 

În același timp, mii de oameni au defilat la împotriva Pegida, făcând apel la toleranță într-un oraș în care trăiesc foarte puțini străini și care a devenit totuși simbolul xenofobiei în Germania. Potrivit presei germane, la manifestația anti-Pegida au participat circa 2.000 de oameni, cu mult sub cifra anunțată de 10.000 de persoane. Pe pancartele purtate de protestatarii anti-Pegida se puteau citi sloganuri precum "Nu-i loc pentru naziști" sau "N-avem nevoie nici de xenofobie, nici de demagogie, nici de Pegida".